HEINÄNTUOTANTO

Tuotamme hevosille muoviin pakattua säilöheinää eri kokoisissa paaleissa, joiden koko ja paino vaihtelee 250 kg ja 500 kg:n välillä tallin tarpeen mukaan. Heinä on paalausvaiheessa siivutettu, joten sen irroittaminen paalista on erittäin helppoa.

Säilöheinä on muovin sisään ilmatiiviisti pakattua heinää, jonka kuiva-ainepitoisuus on 45-75%. Heinä on niin kuivaa, että se ei jäädy kovallakaan pakkasella ja säilyy kesälämpimilläkin 5 – 10 vrk avattuna.

Säilöheinä tehdään tilallamme monilajisesta kasvustosta, jolloin voimme taata sen sopivuuden hevosten karkearehuksi. Kasvustomme sisältää 6 – 10 eri heinälajia, mikä lisää heinän maittavuutta ja monipuolistaa hevosten ravintoa. Säilöheinän kiistaton etu hevosten ruokinnassa on sen pölyämättömyys ja korkea ravintoarvo, mikä taasen johtuu siitä, ettei heinää pöyhitä pellolla ollenkaan. Näin kasvin kaikki tärkeät ravinneosat saadaan talteen.

Säilöheinän sulavuus on hyvä, mikä edesauttaa myös väkirehujen imeytymistä ja täten väkirehujen energia saadaan käyttöön. Säilöheinän maittavuus on hyvä ja hevoset syövät sitä mielellään.

Paalit voidaan varastoida ulkona, joten kalliita varastorakennuksia ei tarvita. Säilöheinä on koostumukseltaan lähinnä hevosen luonnollista ravintoa eli laidunruohoa. Säilöheinä on markkinoiden edullisin heinä ja sen hinta pysyy vakaana.

Valmistamme säilöheinäpaalit muuttuvakammioisella paalaimella mikä varmistaa paalien suuren tiukkuuden ja täten hyvän säilyvyyden. Lisäksi paalaimemme kääri heinän muoviin heti, joten heinän hygieeninen laatu pysyy hyvänä. Kaikista valmistamistamme paalieristä teetämme rehuanalyysin, josta selviää valkuainen, sokeri, energia ja kuivainepitoisuus. Heinän toimitukset talleille onnistuvat joko traktorilla tai kuorma-autolla.

Rehu- analyysit

Tutustu tarkemmin rehuanalyyseihin

GOLDENGRASS

Jos hevosesi tarvitsee ensiluokkaista ja pölyämätöntä heinää, ratkaisu on Goldengrass, joka on huippuluokan heinää pakattuna 20 kg:n pusseihin.